Afspraak maken

Haptotherapie

“Je kunt in je eigen hoekje blijven wachten tot iemand je opkomt halen of komt helpen, vaak zal je zelf de beweging moeten maken om de ander te ontmoeten en hulp te vragen”

Haptotherapie is een therapie met als uitgangspunten het voelen en ervaren van affectief bevestigend contact, dat een gevoel van verbondenheid teweegbrengt. Wanneer jouw gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Je komt meer in contact met wat je voelt en hoe je daar mee omgaat. Het doel is dat denken en voelen (weer) met elkaar in evenwicht komen. Daardoor wordt jouw veerkracht groter, zodat je vitaler en sterker in het leven staat.

Zelf in beweging komen, hulp vragen, ontmoeten, goede gids, samen oplopen

Het stellen van vragen. Wat, waar, wanneer, wie, hoe? En vooral heel veel waarom. Omdat we vaak snel moeten schakelen zijn we geneigd aannames te doen en veel voor de ander in te vullen. Het stellen van vragen, aan onszelf en aan anderen, wordt dan nog wel eens overgeslagen. Toch blijkt juist dat één van de belangrijkste stappen te zijn voordat je daadwerkelijk mogelijke oplossingen kunt gaan definiëren.

Verstrikt raken, vastlopen en stagneren in je ontwikkeling, obstakels op je pad en niet meer je weg kunnen vinden, stellen van vragen voor het vinden van de oplossing