Afspraak maken

Stressmanagement

“Tijd kun je niet besparen. Tijd kun je alleen besteden en dat kan op een verstandige of domme manier”

Vaak is het zo dat je geen probleem wilt hebben. Daarom schuiven mensen de problemen voor zich uit en willen het niet onder ogen zien. Ondertussen kan het probleem vaak erger worden. 

Poeh gevoel

Op het moment dat je de verbinding verliest met je eigen lichaam, kan je niet meer voelen hoe jouw belastbaarheid interacteert met de aan jou gevraagde verplichtingen. Je kunt moe en lusteloos worden of juist overprikkeld zijn; het bekende ‘poeh-poeh’ gevoel. Door gebruik te maken van de haptonomische fenomenen kan je de verbinding herstellen met je eigen gevoel en emoties. Jouw lichaam speelt daar een belangrijke rol in. We gaan op ontdekkingstocht wat het jou te vertellen heeft en hoe jij er beter mee kan samenwerken. Op deze wijze bouwen vertrouwen en zekerheid zich weer op. Zo ontwikkel je ‘doorvoelde’ handvatten voor jezelf hoe jij beter met stress kunt omgaan en hoe je het mogelijk kunt voorkomen. Uiteraard koppelen we dit aan het vergaren van kennis omtrent stress.

Werkstress

Hofje van Pauw was supporter van “Een gezonde werkplek – Gezond werk is werk zonder stress‏”. Deze campagne heeft een groot aantal tools ontwikkeld. Hofje van Pauw heeft jarenlange ervaring met het hervinden van de balans als er sprake is van werkstress. Voor meer werkbegeleiding: www.pauwcoaching.nl

Poeh en Pauw, zicht krijgen op je eigen schaduw; de los –op methode, de Poeh-methode, oplossen met Poeh

Sneltest werkdruk

Druppels zijn symptomen van werkstress. Van hoeveel druppels heb jij last en waar komen ze vandaan? Doe de test en leer de druppels en hun oorzaken herkennen. Krijg tips hoe je ze voortaan kunt voorkomen. En verbeter je werksituatie.

de emmer loopt over, werkstress, burn-out, hoe voorkom je een burn-out, hoe herstel je van een burn-out